Overslaan en naar de inhoud gaan

Duiken bij Communicatie

Bianca Brugggeman

Mijn naam is Bianca Bruggeman en momenteel vervul ik de rol van ambtelijk secretaris bij het Team Ondersteuning Medezeggenschap. Binnen dit team is het onze taak om vijf ondernemingsraden en de centrale ondernemingsraad te ondersteunen in hun werkzaamheden.

Link met eigen werk

Tijdens mijn duik ben ik ondergedompeld in de wereld van Rita Kamphuis en Roos Huisman van de afdeling Communicatie. Ik was vooral nieuwsgierig naar hoe een werkdag van een communicatiemedewerker eruitziet. Maar ik zag ook een link met mijn eigen werk. Ondernemingsraden vinden het belangrijk om te communiceren met de medewerkers, maar het is soms lastig om te bepalen hoe we dit het beste kunnen doen. Dus heb ik de rustige zomerperiode gebruikt om advies te vragen aan de professionals Rita en Roos. Zij hebben mij tijdens een online duik-uurtje veel verteld over hun werk, ik mocht meekijken in hun (volle) agenda’s en ze hebben mij een paar tips en trics gegeven waarmee ik zelf aan de slag kan.

Mijn ervaring tijdens deze duik was zowel leerzaam als plezierig. Het bood me een unieke gelegenheid om dieper inzicht te krijgen in de werking van onze organisatie.

Veelzijdig 

Wat ik vooral heb geleerd is de veelzijdigheid en dynamiek van het werk op de afdeling Communicatie. Het gaat niet alleen om het afspreken met journalisten, maar ook om strategische overwegingen omtrent de media-aanwezigheid van de Dimence Groep. Daarnaast houden ze zich bezig met het effectief benutten van social media en interne communicatie via kanalen zoals BREIN. Het viel me op dat alle ontwikkelingen binnen onze organisatie direct verband houden met communicatie, wat het werk van dit team enorm boeiend maakt.

Aanraden

Zou ik anderen aanraden om een soortgelijke 'duik' te nemen? Absoluut! Het enthousiasme dat Rita en Roos hebben voor hun vak en voor onze organisatie is uiterst inspirerend. Het is een kans om niet alleen meer te leren over specifieke functies binnen de organisatie, maar ook om te groeien door de expertise van anderen te omarmen.