Overslaan en naar de inhoud gaan

Als externe duiken bij Dimence Groep

Marie-Suzan

Marie-Suzan werkzaam bij Tintengroep en stichting Focus, kwam via de website van Dimence Groep terecht bij ‘De Duik’. Ze ging duiken bij Annemieke Zeegers, strategisch beleidsadviseur bij Dimence. We hebben haar gevraagd of ze haar ervaring met ons wil delen; bij deze!

"Ik vond de duik erg inspirerend om te doen. Ik kan weer wat mensen toevoegen aan mijn netwerk, wat me zeker gaat helpen voor mijn project in Zwolle. Ook ben ik nog meer geïnspireerd om in het welzijn samen te werken met de GGZ. Hopelijk was dat voor Annemieke wederzijds!

 

Voor mijn werk bij de Tintengroep en stichting Focus was ik wat aan het rondkijken op websites van partners in de regio. Ik kwam een vacature tegen bij de Dimence Groep voor een ‘manager welzijn’. Ik was hierdoor verrast, omdat ik Dimence ken als een specialistische ggz-aanbieder. Omdat ik meer wilde weten over hoe dit binnen de Dimence Groep zit (combinatie ggz en welzijn) besloot ik via de Duik een kijkje te nemen bij Dimence. Ik ben zelf een aantal jaren geleden vanuit een ggz-organisatie overgestapt naar een welzijnsorganisatie om de kennis die ik in de ggz had opgedaan, daar te brengen. Ik was dan ook benieuwd hoe welzijn en ggz samen komen binnen de Dimence Groep.

Annemieke Zeegers, contactpersoon van deze duikplek, nam al heel snel contact met me op en nodigde me uit voor een strategisch beleidsoverleg. Heel leuk en ook herkenbaar om te horen welke thema's er spelen bij de adviseurs binnen Dimence. Ik houd van deze transparantie!

Met Annemieke sprak ik ook nog af om een keer online door te praten, dat was erg leuk. We merkten gaandeweg het gesprek dat we best veel raakvlakken hebben. Ik werk bij Focus in Zwolle om een leerinterventie door te ontwikkelen voor ervaringsdeskundigen. We zien het belang van samenwerken op meerdere niveaus om het beste voor de inwoners of cliënten teweeg te brengen. We hebben het gehad over het opvangen van de wachtlijsten en het werken met ervaringsdeskundigen. Ook komen we dezelfde soort dilemma's tegen als beleidsadviseur in een holding als Dimence Groep en Tintengroep: wat betekent het voor je houding als adviseur om bottom up te organiseren? En hoe krijgt onze besturingsfilosofie handen en voeten in de praktijk?

Ik vond de duik erg inspirerend om te doen. Ik kan weer wat mensen toevoegen aan mijn netwerk wat me zeker gaat helpen bij mijn project in Zwolle. Ook ben ik nog meer geïnspireerd om in het welzijn samen te werken met de ggz. Hopelijk is Annemieke ook geïnspireerd om optimaal gebruik te maken van welzijn en maatschappelijk werk bij de Dimence Groep!”